Financieel advies (op afstand) juist nu belangrijk

Zelfs wanneer de coronacrisis verder afzwakt blijven de gevolgen groot. Het vrije leven wordt ingewisseld voor een 1,5 meter samenleving. Social distancing is de nieuwe norm. Toch gaat het leven verder. Ook onderhoud van je financiën blijft belangrijk. Zeker in een tijd waarin zekerheid meer een luxe wordt. Hoe kan je de risico’s beperken en wat zijn de mogelijkheden als je juist nu een huis wilt kopen?

Is de overdracht van je huis binnenkort gepland? Of wil je profiteren van de lage hypotheekrente? De afhandeling bij de notaris, bank of ons advieskantoor verloopt anders dan in normale tijden. In plaats van face-to-face contact wordt je zo veel mogelijk bijgestaan via telefoon, beeldverbinding, mail of chat. Langsgaan kan in sommige gevallen nog wel, maar onder voorwaarden. 

Op afstand passeren bij de notaris 
De meeste notariskantoren zijn nog open. Al wordt ook hier het directe contact met klanten zoveel mogelijk beperkt. Gesprekken met de notaris vinden plaats via telefoon of beeldverbinding. Formaliteiten die horen bij het tekenen van een akte worden doorgaans ook op deze manier gedaan. Je hoeft alleen naar kantoor voor het daadwerkelijk ondertekenen van het koopcontract. In uitzonderlijke situaties kan de akte ondertekend worden zonder aanwezigheid van de notaris. Dit kan alleen als uitstel niet mogelijk is en andere betrokken partijen hiermee akkoord gaan. 

In echte ‘noodgevallen’ hoeft de akte zelfs niet fysiek ondertekend te worden. De notaris moet in de akte duidelijk verantwoorden waarom dit is overgeslagen. Daarnaast moet de notaris zeker weten dat de klant uit vrije wil handelt en dat hij het eens is met de inhoud van de akte. Dit kan via audio, beeldverbinding of mail worden vastgesteld. 

Financieel advies juist nu belangrijk
Juist nu is het belangrijk om te weten hoe je er financieel voor staat en wat je kunt doen om eventuele problemen te voorkomen. Denk aan een mogelijke betalingspauze voor je hypotheeklasten of het aanpassen van je AOV als ondernemer. Daarnaast kan het interessant zijn om te checken in hoeverre je kunt besparen op je maandlasten. Past de dekking van je verzekering nog bij je huidige situatie en zijn er goedkopere aanbieders? Onze financieel adviseurs zoeken het graag voor je uit. Op gepaste afstand uiteraard…

Alleen voor noodzaak naar de bank
De gemiddelde bank was al voor de coronacrisis goed digitaal bereikbaar. Bijvoorbeeld je pas blokkeren of iets aanvragen is zo gedaan via de website of app van de bank. Kan je het toch niet zelf regelen? Kijk dan eerst of je er telefonisch of via de mail uit kan komen. Maak alleen een afspraak op locatie als het niet anders kan. Ben je verkouden of heb je griepklachten? Dan moeten ook die zaken even wachten tot je weer tenminste 24 uur klachtenvrij bent. 

De corona-maatregelen worden langzamerhand versoepeld. Toch blijft een bezoek aan je financieel adviseur, bank of notaris voorlopig nog beperkt. Gelukkig zijn er voldoende alternatieven om toch advies of de woningkoop te regelen. Stel vragen over je financiële situatie niet uit, vooruitzien is immers regeren! 

Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
Vraag/opmerking

Waaijers + Partners B.V. maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie